tobias Ander

livet i skogen

tobias Ander RSS Feed
 
 
 
 

Stulen.Kopia

I debatten kring IPRED, the priate bay m.m så hävdas det väldigt ofta att det är stöld av upphovsmännens material. Det stjäls så det står härliga till i sverige, i princip är en stor del av svenska befolkningen snattare och tjuvar. Dock gör många ett fel, man enligt skivindustrins noter kallar allting stöld, för att stöld är något mycket mer allvarligt och farligt en att olovligen kopiera något.

Stöld av ett upphovsskyddat material sker genom att någon tar en kopia eller orginalet och sedan hävdar att det är den personen som är upphovsmannen. Att enbart kopiera och sprida det till andra utan att förändra verket eller hävda att man är upphovsman är precis det, en kopiering.
Dock kan och är det olagligt att kopiera sådant material som är CopyRight på, men det är absolut inte samma sak som stöld.
Innan skivbolagen och filmindustrin började engagera sig för det hela när det endast var datorprogram och spel som det handla om så kallades allting Piratkopiering, dvs det kopierades olagligen.

Leave a Reply