tobias Ander

livet i skogen

tobias Ander RSS Feed
 
 
 
 

elak.k0d

Internet och främst säkerheten på internet har genomgått en hel del förändringar senaste åren. För ett par år sedan var det viktigt att hålla koll på vilka sidor man surfar på. Söker man efter XXX-rated och piratkopiering så får man skylla sig själv att man får hem virus och trojaner m.m.

Idag är det inte längre så enkelt. Fullt legitima sidor kan innehålla skadlig kod, ett läsvärt exempel skriver Per Hellqvist om. Det har även förekommit att elakingarna använder sig av annonssiter som säljer bannerreklam på hemsidor för att där infoga en Iframe som i sin tur anropar en webserver där det finns skadlig kod som sedan körs på ens dator med de rättigheter man är inloggad som. Förutom det väntade sättet att elakingarna har hackat annonssiten och lagt in kod så har man faktiskt gått så långt att man köper reklamplats på ex tv4.se, cnn.com för att kunna sprida koden så mycket som möjligt.

I länkan ovan så beskriver Per det rätt bra nyttan med att hela tiden patcha sina program och applikationer. Att det finns system där ute som inte är patchade på åratal är skrämmande.

Leave a Reply