tobias Ander

livet i skogen

tobias Ander RSS Feed
 
 
 
 

vinklad.media

Tyvärr så fortsätter oroligheterna i mellanöstern med full fart och det hela verkar inte direkt avta.
Sambandet mellan de aktiviteter som nu håller på och att Israel snart har val, USA’s nya president har ännu inte tillträtt är rätt tydligt. Jag kan i princip slå vad om att Israel anser sig klara (för nu) i Gaza innan Obama har inställt sig i vita huset.

Medias vinkling på kriget är både intressant och oroväckande. Tack o lov har fler o fler börjat upptäcka att media alltid är vinklat även i lilla sverige så är nyheterna i rapport, aktuellt, TT etc vinklade. Det finns inget som heter oberoende och vinklade nyhetsmedier.

CNN har börjat på att bli mindre o mindre pro Israel vinklat, dock så saknar många västmedier pondus att ställa svåra frågor till politiker och verkligen se till att få svar.

Al Jazeera har rykte om sig o presentera nyheter som är vinklade från andra hållet och som inte är så positiva mot väst. Har tillbringat den senaste veckan och kolla jämföra en del medier och tydligheten i vinklingarna är inte lika framträdande på Al Jazeera som i ex väst medier.

Ovannämnda kanal har en bra artikel på nätet som ger en kompleterande bild till de problem som finns i området. Jag har tyvärr inte börjat läsa boken jag nämnde tidigare, jag lär nog hinna det ännu då konflikten som har funnits i över 50år inte lär försvinna så fort.

Leave a Reply