tobias Ander

livet i skogen

tobias Ander RSS Feed
 
 
 
 

krig.gaza

Jahapp så börjar julen närma sig sitt slut, nalle puh är död och begraven djupt ner i en svart sopsäck och alla är nöjda o glada…

Nja, det var ju det här med fred på jorden också, något som alla de olika gudarna som finns har glömt att fixa för år 2009, främst tänker jag då på den konflikt som råder mellan israeler och palestinier.

Personligen har jag lite svårt att förstå vad man skall med krig till, förutom att se till att jorden inte blir överbefolkad, uppenbarligen gör inte krisghetsarna sina jobb där heller.
Det kan mycket väl vara som så vi har levt aldeles för länge utan krig i sverige. Något vi har vant oss vid och nu har inbillat oss att vi aldrig kommer hamna där eller att det inte är så farligt. Det borde räcka att fråga 30 o 40 talisterna för att höra hur det var o leva under krigsåren i ett “neutralt” land, hur det sedan är i ett krigsland det är något som inte lockar att få uppleva

En bok som tydligen skall vara bra och ge en god bakgrund om konflikten som jag skulle behöva läsa, the great war for civilisation – the conquest of the Middle East av Robert Fisk 1300sidor lång men relativt objektiv

Min vän Joun har skrivet ett bra inlägg om detta, när tog du emot ett flyktingbarn senast? Jag har då aldrig gjort det, förhoppningsvis kommer jag göra det, men som sagt det är svårt att föreställa sig krigets fasor.

Att krig nu även utspelas på internet är mera regel än undantag så även i det här fallet. För er som är mera intresserade av krisgföring på internet finns det en bra mässa i usa; Infowarcon

One Response to “krig.gaza”

  1. 1
    Joun:

    Man tackar.
    Robert Fisks bok är verkligen fantastisk! Rekommenderas å det varmaste om man är intresserad av Mellanöstern och regionen runt omkring.

Leave a Reply